Verhalen rondom de vuurkorf

Het is weer tijd voor de zomer: tijd voor lange avonden buiten zitten met de hele familie. Tenminste, wel als je op het terras een goede buitenverwarming hebt. Met een mooie vuurkorf heb je namelijk nóg meer reden om ’s avonds lekker buiten te zitten. De sfeer en de warmte nodigen uit om met al je gasten rondom het vuur te gaan zitten, en de verhalen zullen snel volgen. Vroeger kwamen de vertellers bij een kampvuur tot hun recht, maar tegenwoordig hoort daar natuurlijk een moderne vuurkorf bij.

Uitnodigend en verwarmend

Als je aan honderd Nederlanders zou vragen waarom ze graag een vuurkorf willen, zul je de volgende twee antwoorden het meeste horen: een vuurkorf zorgt voor meer sfeer in de tuin; met een vuurkorven heb je het nooit koud. Zo gauw de zomermaanden aanbreken hoef jij dus niet meer naar binnen wanneer het buiten kouder wordt. Stook gewoon een vuurtje in de vuurkorf en je kunt nog uren genieten van de warmte en de buitenlucht. Een vuurkorf is uitnodigend en verwarmt je ziel en lichaam.

Aanbod vuurkorven

Vuurkorven zijn al eeuwen in trek maar ze gaan nog steeds met hun tijd mee. Je kunt dan ook vuurkorven kopen die heel traditioneel zijn, maar er zijn ook moderne modellen verkrijgbaar. Om een goed beeld te krijgen van wat precies de mogelijkheden zijn, kun je het beste in het aanbod van jouw favoriete winkel kijken. Met sommige vuurkorven is het zelfs mogelijk om ook te barbecueën. Hoeft het van jou allemaal niet zo uitgebreid, dan zijn er ook zeer betaalbare alternatieven. Hang er een stok met marshmallows overheen en je kunt al genieten van lekkers.

Waar zet jij de vuurkorf neer?

Je denkt misschien dat je buitenverwarming alleen kunt neerzetten als je een grote tuin hebt. We kunnen je geruststellen: voor buitenverwarming heb je helemaal niet zoveel ruimte nodig. Zolang je er maar voor zorgt dat de rook goed kan ontsnappen. Eén van de beste plekken is het terras: als je de vuurkorf in de buurt van de zithoek zet profiteer je optimaal van de warmte. Je kunt de vuurkorf natuurlijk ook op een paar tegels op het gras zetten. Dit nodigt misschien nog wel meer uit om er met een gezellige groep omheen te gaan zitten.

Share it now!
Be a fan