Wat is er lekkerder dan op een warme vloer stappen, als u uw bed uitkomt aan het begin van de dag? Een vloerverwarming biedt het u! Er zijn verschillende plekken in huis waar een vloerverwarming gewenst kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een vloerverwarming in de badkamer, waar doorgaans koude tegels gebruikt worden, een vloerverwarming in uw slaapkamer of kies voor een vloerverwarming in de woonkamer. Dit biedt voor uw kinderen de mogelijkheid om op blote voeten door het huis te rennen, als ze in de middag willen spelen met hun speelgoed. Ook voor uzelf is het fijn, als u op de koude dagen in de herfst en winter geen koude voeten meer heeft. Voor dit artikel spraken wij met een loodgieter uit Apeldoorn, die ons meer vertelde over de mogelijkheden tot het aanleggen van een vloerverwarming.

Voordelen van een vloerverwarming

Een vloerverwarming is niet alleen ontzettend lekker aan uw voeten, als u naar de badkamer gaat of in de ochtend u bed uitkomt. Wist u bijvoorbeeld al, dat een vloerverwarming zorgt voor een snellere en gelijkmatigere verwarming van uw kamers? Dit zorgt er over het algemeen voor dat een kamer sneller verwarmd wordt, waardoor het u minder energie kost op jaarbasis. Bij een vloerverwarming wordt er namelijk onder de gehele vloer warmte uitgestraald, wat opstijgt naar het plafond van uw kamer. Bij een gewone radiator stijgt de warme lucht alleen aan de randen van uw kamer op, waarna het pas aan de bovenzijde van uw kamer over de rest van de ruimte wordt verdeeld. Dit is veel minder effectief!

Een vloerverwarming laten aanleggen

Het is erg lastig om een vloerverwarming zelf in uw woning aan te leggen. Wij raden u daarom sterk aan om de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt in te schakelen, voor het aanleggen van een vloerverwarming. Bij het installeren van een vloerverwarming worden er onder uw gehele vloer verwarmingselementen aangelegd, die de warmte uitstralen. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, hoe een dergelijke verwarming wordt aangelegd. Een loodgieter kan u hier meer over vertellen.

Wij raden u in ieder geval aan om een vloerverwarming te installeren als u bezig bent met de verbouwing of nieuwbouw van uw woning, zodat er geen vloeren verwijderd hoeven te worden. Laat u vooraf goed informeren over de verschillende soorten vloerverwarming die beschikbaar zijn tegenwoordig.

Share it now!
Be a fan

Post Navigation